Toster czy opiekacz – co wybrać?

Czytasz teraz
Toster czy opiekacz – co wybrać?

Wiele osób zaczyna dzień od filiżanki gorącej kawy i pożywnego śniadania. Niektóre osoby po prostu nie wyobrażają sobie wyjścia z domu z pustym żołądkiem. Pomysłów i propozycji na śniadania jest wiele – mogą być to płatki z mlekiem, jajecznica lub tosty czy kanapki na ciepło. Dziś podpowiemy Wam jakie urządzenia mogłyby wam się przydać podczas przygotowywania porannych posiłków. Wiele osób twierdzi, że toster i opiekacz to to samo – dziś przekonacie się, że są to zupełnie różne urządzenia.

Czym jest toster?

Toster jest urządzeniem, z którego pomocą możemy przygotować grzanki. Kromki chleba podgrzewane są w pozycji pionowej i robi się je bez żadnych dodatków. Dopiero po ich upieczeniu dodaje się dżem, ser, pomidor lub jakikolwiek inny składnik, na który akurat mamy ochotę. Tostery dostępne są w wielu opcjach – poszczególne modele różnią się między sobą wyglądem, wielkością oraz dodatkowymi funkcjami. Wielkość urządzenia powinniśmy dopasować do liczby domowników – możemy za jednym zamachem przygotować 2 lub 4 tosty. Bardzo ważną kwestią jest termoizolowana obudowa, która nie nagrzewa się podczas pracy. Zaletą może okazać się wyjmowana tacka na okruchy, dzięki której czyszczenie tostera będzie o wiele łatwiejsze. Coraz więcej modeli posiada regulację stopnia opiekania. Dzięki temu, sami decydujemy o tym, czy chcemy lekko czy mocno przypieczone kromki. Ponadto, wiele sprzętów posiada funkcję wstrzymania grzania, gdy na przykład tosty utkną w środku urządzenia. Toster jest banalnie prosty w użyciu. Jedyne co musimy zrobić to włożyć pieczywo, wybrać moc i wcisnąć guzik. Jak już tosty będą gotowe, to same wyskoczą. Tosty są świetną alternatywą zwykłych kanapek.

Toster Amica Gentlis TH 3021
Antypoślizgowa podstawa
Długość przewodu 1 m
Wysokie podnoszenie tostów
Toster Amica TD 3021 1190222
Wysokie podnoszenie tostów
Wyjmowana tacka na okruchy
Automatyczne wyłączenie po zakończeniu opiekania
Antypoślizgowa podstawa
Opiekacz Begood 07A
Moc (W): 750
Rodzaj anapek/gofrów: 4 trójkąty
Powłoka ieprzywierająca
sprawdź cenę
sprawdź cenę
sprawdź cenę

Czym jest opiekacz?

Opiekacz często nazywany jest sandwicherem, gdyż potrafi przygotować kanapki na ciepło. Jest to urządzenie, które pracuje w orientacji poziomej. Przypieka on dwie kromki, między którymi jest dowolna zawartość. Pomidor, ogórek, ser, kukurydza – wszystko zależy od nas i naszej wyobraźni. Ilość i dobór składników zależy tylko od ciebie. Podczas wybierania opiekacza, bardzo ważna jest jego termoizolowana obudowa oraz powłoka, do której kanapki nie będą przywierać. Ułatwi to utrzymanie opiekacza w czystości. Warto zwrócić uwagę na moc urządzenia – większa zapewni szybszą gotowość urządzenia do pracy i nasze kanapki będą gotowe szybciej. Na uwagę zasługuje również przewód zasilający o odpowiedniej długości. Dłuższy kabel zapewni wygodniejsze użytkowanie. Opiekacz wyposażony jest w lampki kontrolne, które informują nas o zakończonym procesie opiekania. Jest to idealne urządzenie dla osób, które lubią kanapki na ciepło.

A ty co wybierasz?

Niektórzy wolą tosty, inni kanapki na ciepło. Oba te urządzenia cieszą się dużą popularnością i uznaniem wśród konsumentów. Warto czasem zamienić jajecznicę czy płatki z mlekiem na tosty czy ciepłe kanapki. Jest to idealne śniadanie, nie tylko dla najmłodszych.

Kliknij, by ocenić ten wpis!
[Total: 1 Average: 5]
About The Author
admin